Povestea bufonului

Ei ! Ce m-ai speriat! Cat pe ce sa-mi sara scufia. Nu ma asteptam sa ajungi si in camera mea. Cu toata harmalaia asta din jur, lumea a cam uitat de Aranburu, bufonul curtii si credeam ca mi-au si scos camera de pe harta castelului.

Odinioara, eram sufletul petrecerii si era mare veselie pe culoarele castelului. Organizam farse, ii porecleam pe toti, si cand incurcam borcanele aveam grija sa aiba altcineva degetele pline de dulceata.... Ce incantare!

Dar lucrurile s-au schimbat odata cu venirea fantomelor… Uff, ce aparitii fara simtul umorului! Se strecoara pe langa ziduri, si deodata te trezesti cu o mana rece pe umar…iar cand te intorci….brr…nimeni... Azi asa, maine asa, pana cand am prins teama de ele. Am ajuns sa ma sperii si de clopoteii din scufia mea, iar oamenii au inceput sa ma ia peste picior. Ba chiar unii au zis ca ei n-au nevoie de un bufon fricos si o sa caute altul. intre timp, toti se distreaza: participa la concursuri, turniruri, puzzle-uri. Iar eu ma ascund aici, inchis intre patru pereti si nebagat in seama.

Colac peste pupaza, saptamana trecuta am primit o invitatie oficiala la concursul de capa si spada “Europa”. Bineinteles ca toti isi rad acum in barba, pentru ca stiu cat de fricos sunt. Numai daca… daca ma ajuti tu! iti dai seama ce pereche am face?! La sfarsit, tu ai ajunge celebru, participand la serate si turniruri, iar eu mi-as recastiga postul de bufon oficial al curtii!

Hai, hai sa plecam odata sa le dam peste nas!!

Joaca

Inregistreaza-te