Destinatii Obiective

12 sfaturi de la experti pentru a alege un hostel sau pensiune buna

Alege un Hostel bun in calatoriile tale

Hostelurile incredibile sunt întotdeauna greu de găsit. Pe drum, veți avea mai multe momente „Acest hostel a fost meh” decât momente „Wow! Acest hostel este uimitor, nu vreau să plec niciodată!„.

Pentru că hostelurile sunt mai mult decât doar locul fizic. Am stat în gropi de gunoi în care m-am distrat datorită oamenilor pe care i-am întâlnit. Și am fost în pensiuni uimitoare și frumoase care m-au plictisit de moarte.

Hostelurile sunt o atmosferă. Este o combinație de facilități, personal, facilități și oameni care fac ca un hostel să fie incredibil.

Deși nu poți să prezici întotdeauna oamenii, îți poți crește șansele de a ajunge într-un hostel pe care nu vrei să-l părăsești niciodată.

Atunci când căutați un hostel bun, iată sfaturile mele cu privire la ceea ce trebuie să luați în considerare atunci când vă căutați următorul pe baza a peste un deceniu de experiență de ședere în mii de hosteluri din întreaga lume:

1. Mai ieftin nu este întotdeauna mai bun

Călătorii cu buget redus au o înclinație naturală de a merge cu cel mai ieftin lucru din jur. Cu toate acestea, nu încercați să economisiți un dolar doar pentru a economisi un dolar. Hostelurile super ieftine sunt adesea necurate, paturile sunt inconfortabile, dușurile sunt murdare, iar pernele subțiri. Plătiți un dolar sau doi în plus pentru locuințe mai frumoase și mai curate. Corpul dumneavoastră vă va mulțumi.

Nu uitați, nu este vorba de a fi ieftin – este vorba de a obține valoare!

2. Luați inclus micul dejun

Un lucru pe care îl urăsc la hostelurile din Europa este că micul dejun este adesea pâine prăjită, ouă și cafea. Și începe la 7 dimineața (și se termină devreme, de asemenea)! Nu sunt sigur cine sunt călătorii pe care îi cunosc, dar nu am cunoscut niciunul care să se trezească atât de devreme, chiar și pentru un mic dejun bun.

Căutați un loc cu un mic dejun decent (adică mai mult decât pâine prăjită) sau cel puțin unul care începe și se termină atunci când oamenii sunt cu adevărat treji (micul dejun care începe în jurul orei 8 dimineața, de obicei, ajunge târziu). Micul dejun este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă încărca cu gustări pentru restul zilei, reducând astfel bugetul pentru mâncare.

Pentru mine, aceasta nu este o regulă care să mă facă să mă rup, dar cred că este important ca o pensiune să aibă micul dejun, dacă are spațiul de bucătărie pentru acesta.

De asemenea, fiți atenți la locurile care au și alte avantaje alimentare gratuite, cum ar fi cafea/ceai gratuit toată ziua sau cine gratuite. Nu numai că acestea sunt bune pentru a economisi bani, dar fac hostelul mai social.

3. Obțineți un check-out cât mai târziu

Nu stați niciodată la un hostel cu o oră de check-out înainte de ora 10:00. Cele mai bune hosteluri au ora de check-out 11am, iar cele cu adevărat bune te lasă să pleci la prânz. Somnul este prețios pe drum, deoarece rareori veți avea parte de el suficient. Hostelurile cu oră de check-out târzie înțeleg acest lucru și sunt adesea medii mai relaxate și mai reci. Este ceva în neregulă ca o pensiune să vă ceară să vă faceți bagajele și să plecați atât de devreme dimineața.

Pe de altă parte, îmi plac hostelurile care au check-in-uri flexibile. Multe nu te lasă să te cazezi înainte de ora 14:00, dar îmi plac cele care spun „OK, patul este gata. Intră acum!” (Mi-aș dori ca mai multe pensiuni să facă asta.)

4. Dușuri cu buton de apăsare

De obicei, spun nu dușurilor cu buton. Sunt enervante și de multe ori nu au presiune a apei. Apa se oprește la jumătatea spălării și este un pic de bătaie de cap pentru a face față. Din punct de vedere istoric, regula mea a fost că, dacă un hostel are un duș cu buton, nu stau acolo.

Nu fac dușuri lungi – și nu cred că nici tu nu ar trebui să faci – pentru că este important să conservăm apa, dar, omule, un duș cu buton este enervant!

Ca regulă generală, stai cu ochii pe recenzii pentru informații despre duș. Multe pensiuni din întreaga lume nu au apă caldă (sau au apă caldă limitată). Presiunea apei poate fi, de asemenea, o problemă, așa că asigurați-vă că știți la ce să vă așteptați!

5. Dulapuri si spatii de depozitare

Este surprinzător, dar am fost de fapt în hosteluri care nu au dulapuri – sau le au, dar te taxează pentru ele. În ziua de azi, dulapurile ar trebui să fie standard. Nu ar trebui să plătești niciodată pentru securitate. Acesta este un deal-breaker pentru mine, mai ales că eu călătoresc cu electronice. Dacă nu sunteți sigur de situația dulapurilor, parcurgeți recenziile pensiunii pentru a vedea ce spun oamenii. Întotdeauna este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău!

Acest lucru este un dealbreaker pentru mine. Fără dulap = fără ședere. Doar nu uitați să aduceți un lacăt cu dumneavoastră!

6. Internetul să fie gratuit

Deși internetul nu este o necesitate pentru toți călătorii, un hostel cu Wi-Fi gratuit este întotdeauna un plus. Deși majoritatea hostelurilor din lume au Wi-Fi în zilele noastre, multe încă mai au Wi-Fi doar în anumite camere (cum ar fi holul sau camera comună). Asigurați-vă că știți la ce să vă așteptați înainte de a rezerva.

De asemenea, ca regulă generală, aș evita să folosesc orice terminal de calculator gratuit, deoarece nu poți fi niciodată sigur dacă pe calculator există vreun malware sau spyware dăunător. Pentru navigarea de bază pe internet, sigur, scufundați-vă! Dar nu le-aș folosi pentru lucruri precum e-mail, operațiuni bancare sau social media.

Dacă vă conectați la Wi-Fi gratuit cu propriul smartphone sau laptop, folosiți un VPN pentru a vă păstra datele private (mai ales dacă efectuați operațiuni bancare online).

7. Un bar in apropiere

Barurile nu sunt un deal-breaker, și există o mulțime de pensiuni minunate fără ele, dar acestea reprezintă un loc minunat pentru a socializa cu alți oaspeți ai hostelului. De obicei, dacă un hostel are un bar, acesta pune un accent puternic pe asigurarea faptului că persoanele care stau acolo se distrează, interacționează și sunt festive.

Dacă nu au un bar, asigurați-vă că organizează activități și evenimente pentru a aduna oamenii. Hostelurile sunt despre o atmosferă socială. Dacă doriți un loc în care nimeni nu interacționează, stați la un hotel!

8. Zona comună

Dacă hostelul nu are un bar, ar trebui să aibă o zonă comună mare (ideal ar fi să le aibă pe amândouă). Cele mai bune hosteluri sunt cele care le oferă călătorilor un loc unde să stea și să socializeze între ei. Zonele comune facilitează interacțiunea și îi ajută pe călătorii singuri să cunoască mai ușor oameni. Cele mai bune pensiuni la care am stat vreodată au avut întotdeauna o zonă comună uimitoare.

Fiți atenți la camerele comune cu jocuri de societate, jocuri video, un televizor/filme/Netflix, instrumente și mese de biliard. Orice lucru care poate aduce oamenii împreună și poate ajuta la spargerea gheții!

9. Activități organizate

Hostelurile cu adevărat bune organizează și activități, cum ar fi tururi de plimbare, cursuri de yoga, plimbări prin baruri, grătare sau orice altceva care îi adună pe oameni. Verifică ce se oferă înainte de a rezerva pentru a te asigura că este genul de loc potrivit pentru tine. În plus, asigurați-vă că știți ce activități sunt gratuite și care sunt plătite.

De asemenea, au echipamente gratuite de folosit, cum ar fi biciclete, echipamente de snorkeling, plăci de surf etc.? Echipamentul gratuit vă va economisi bani și vă va face mai ușor să stați cu alți călători.

10. Personal bine informat


Angajații fac orice afacere, iar atunci când găsesc personalul pensiunilor util, bine informat și prietenos, îmi place mult mai mult acel loc. O pensiune este ca o casă, iar tu vrei ca oamenii de acolo să te întâmpine ca pe un membru de familie demult pierdut. Niciodată nu am înțeles de ce nu recunosc că a fi un hostel nu înseamnă să fii un loc de cazare ieftin, ci să creezi un mediu cald.

11. Locație, locație, locație, locație

Locul în care este situat un hostel va avea un efect uriaș asupra experienței tale. Dacă trebuie să petreci o oră în transportul public doar pentru a ajunge și a pleca de la hostelul tău de fiecare dată când mergi în oraș, vei ajunge să pierzi mult timp de călătorie. Cele mai bune hosteluri sunt aproape de acțiune, astfel încât să puteți ieși pe ușă și să intrați într-o aventură. Asta, sau hostelurile sunt atât de îndepărtate încât simplul fapt de a sta acolo este o experiență în sine. Dar doar în mod neplăcut la periferia orașului? Asta e pur și simplu incomod.

Înainte de a rezerva, verificați adresa pe Google Maps și vedeți unde se află în raport cu lucrurile pe care doriți să le vedeți și să le faceți. Nu ați călătorit în jurul lumii pentru a vă petrece timpul făcând naveta!

12. Este Hostelul pentru nomazii digitali sau pentru cei cu rucsacul în spate?

Pe măsură ce tot mai mulți oameni trec la munca la distanță, hostelurile au început să găzduiască călători pe termen lung care lucrează pe laptop. Dacă sunteți un lucrător la distanță, aceste hosteluri sunt locuri excelente de cazare, deoarece au Wi-Fi rapid și facilitează conectarea și crearea de rețele cu alți nomazi digitali. Cu toate acestea, dacă nu lucrați online în timp ce călătoriți, evitați aceste pensiuni. În schimb, cazează-te la un hostel care se adresează călătorilor ca tine. Va fi mult mai plăcut și îți va fi mai ușor să cunoști oameni.


Un hostel nu trebuie să aibă fiecare dintre aceste lucruri pe care le-am enumerat, dar ar trebui să aibă majoritatea dintre ele. Un hostel fără majoritatea acestor lucruri nu înțelege cine sunt oaspeții săi sau ce își doresc. Înțeleg că o mulțime de oameni diferiți trec prin hosteluri cu o mare varietate de nevoi. Un hostel nu trebuie să fie perfect. Mi-ar plăcea să am o bucătărie curată, dar nu este un deal-breaker.

Camera de cămin nu se încuie? Pentru asta există un dulap.

Dușurile din hosteluri sunt întotdeauna murdare, motiv pentru care port flip-flops în ele. Nu caut o stațiune de 5 stele, ci doar o securitate de bază, și confort.

Ceea ce face ca hostelurile să fie grozave sunt oamenii, și chiar și cele mai proaste hosteluri vor fi grozave dacă întâlnești oameni buni. Dar, eliminând oamenii din ecuație, caut hosteluri care au în ele unele dintre calitățile de mai sus. Hostelurile care știu ce îți dorești ca și călător sunt acolo pentru a-ți îmbunătăți experiența de călătorie, nu doar pentru a lua bani de la tine în schimbul unui pat. Aș prefera să stau într-un loc care caută să se asigure că mă voi simți bine.

Și pentru a găsi aceste locuri? Mă documentez! Când aleg pensiuni, mă uit la recenziile utilizatorilor, la poze, la facilități și la ratingul de stele de pe site-uri precum Hostelworld.

Vedeți ce spun colegii de călătorie. Consensul va fi destul de corect.

Alegeți hostelul cu care majoritatea călătorilor sunt de acord că este minunat. De nouă ori din zece ori nu veți fi dezamăgiți!

S-ar putea să-ți placă și...