Tari Destinatii

Citirea oamenilor: o abilitate pe care m-au invatat calatoriile

Citirea oamenilor

Recent, am ieșit la un bar cu prietena mea Nicoleta. De fapt, nu o cunoșteam atât de bine, deoarece ne mai întâlnisem o singură dată la o conferință. Când m-am trezit în orașul ei, am decis să ne întâlnim. Întrucât încă nu știam prea multe una despre cealaltă, ne-am petrecut timpul discutând și împărtășind povești. Așa cum se întâmplă adesea, mi-a pus o avalanșă de întrebări despre viața și călătoriile mele, una dintre ele atingând acest subiect al capacității de a „citi” oamenii.

Îi spuneam, ca răspuns la o întrebare despre ce abilități am învățat în călătoriile mele, că călătoriile mi-au îmbunătățit foarte mult capacitatea de a citi mai bine oamenii și situațiile.

O, da? OK. Citește-mi prietenii de acolo„, m-a provocat ea.

Am început să înșir părerile mele despre prietenii ei pe care tocmai îi cunoscusem și despre ceilalți oameni din bar. De asemenea, mi-am împărtășit gândurile mele despre ea, bazându-mă doar pe expresiile faciale și postura și pe scurta noastră conversație de până atunci.

Cum m-am descurcat?” am întrebat când am terminat.

Wow„, a răspuns ea șocată.

În timp ce eu pot doar să ghicesc dacă am avut dreptate în legătură cu oamenii din bar, ea a fost uimită că am ghicit destul de exact personalitatea ei și a prietenilor ei. Nu-i cunoșteam pe niciunul dintre ei atât de bine, dar doar prin acțiunile și discursul lor, am reușit să-mi dau seama de multe lucruri despre ei. Nu au fost implicate trucuri de salon sau jocuri ale minții. Pur și simplu le citeam limbajul trupului, îmbrăcămintea și modul în care conversau cu mine.

De ce i-am nimerit pe acei oameni de la bar? De ce pot spune întotdeauna cine va fi un nemernic și cu care îmi va face plăcere să vorbesc?

Cum citești oamenii datorită călătoriilor? Este simplu, experiența de călătorie!

După ce am petrecut ani de zile pe drumuri încercând să comunic cu persoane care nu vorbesc limba engleză, mimându-mi nevoile, scrutând expresiile faciale ale oamenilor pentru a găsi emoții atunci când cuvintele nu reușeau, văzând atât de mulți oameni și tipuri de personalitate diferite și urmărind modul în care interacționează, am învățat cum să sesizez indicii și indicii despre modul în care se exprimă oamenii.

Deoarece o mare parte din interacțiunea umană este non-verbală, atunci când călătorești în jurul lumii încercând să comunici cu oameni a căror limbă nu o vorbești, capacitatea de a citi limbajul corpului și expresiile devine foarte importantă.

Iar aceasta este o abilitate, indiferent cât de critic poate părea pentru unii oameni, care vă va ajuta în viață. Și este una pe care orice călător o poate – și o va – învăța.

Călătoriile ne învață și ne schimbă în moduri pe care nu le realizăm niciodată cu adevărat.

Dar, după o conversație cu Happy Hotelier, mi-am dat seama că acesta este singurul lucru pe care pot spune că l-am învățat doar din călătorii. Da, am învățat și alte abilități de viață, dar acest lucru – abilitatea de a citi oamenii și situațiile – a venit exclusiv din călătoriile mele.

Atunci când călătorești, nu poți înțelege întotdeauna ce spun oamenii, deoarece majoritatea călătorilor nu vorbesc limba engleză, astfel încât comunicarea non-verbală devine foarte importantă. Felul în care oamenii se comportă, se mișcă, își exprimă emoțiile pe față, se poartă, tonul vocii – toate acestea te pot ajuta să îți dai seama ce naiba încearcă de fapt să-ți spună acel italian cu trei cuvinte în engleză. Sau să vă dați seama ce simte cu adevărat o persoană în legătură cu ceva după felul în care stă sau se uită.

Cu cât călătorești mai mult timp, cu cât interacționezi mai mult cu diverse persoane, cu atât devii mai bun la acest lucru. Este o abilitate. De multe ori, a spune că „citești” oamenii este privit ca ceva rău. Te face să pari că judeci oamenii imediat. Nu cred că este adevărat.

Faptul că știi cum să citești oamenii te poate ajuta să determini dacă acel taximetrist chiar „ia o scurtătură” sau dacă acel proprietar de magazin îți oferă cel mai bun preț sau dacă oamenii pe care tocmai i-ai întâlnit la hostel sunt serioși sau amuzanți cu gluma pe care tocmai au spus-o.

Experiența își spune cuvântul de fiecare dată, nu contează în ce oraș sau în ce țară vrei să călătorești.

Ne proiectăm pe noi înșine și ceea ce simțim în timpul interacțiunilor noastre cu ceilalți. Nu aș numi pe cineva o persoană nervoasă pentru că este anxios dacă se apropie de o fată sau se întâlnește cu noul șef. Dar, într-un cadru de zi cu zi, dacă cineva ar părea anxios, nervos și agitat, nu ați crede că este un pic așa? Aș putea să mă înșel? Poate. Poate că nu. De obicei, nu.

Călătorind în jurul lumii m-a învățat multe despre cum să citesc oamenii și situațiile, deoarece vezi atât de mulți oameni diferiți în atât de multe interacțiuni diferite în fiecare zi.

Și dacă călătorești, este o abilitate pe care o vei dezvolta și tu. Este o abilitate pe care am găsit-o utilă atât acasă, cât și în străinătate, care m-a ajutat să mă descurc în situații dubioase și m-a ajutat să sparg gheața atunci când întâlnesc oameni noi. A fost de neprețuit.

Și totul datorită călătoriilor.

S-ar putea să-ți placă și...