Informatii

Sfaturi de calatorie – Te transforma in cel mai inteligent calator din lume

Sfaturi de călătorie - Te transforma în cel mai inteligent călător din lume

Cei mai mulți oameni nu se nasc călători pricepuți. Este ceva ce vine doar cu experiența de pe drum.

Cuprins articolascunde

Sfaturi de călătorie – La început, faci multe greșeli de călătorie.

Savantul în materie de călătorii este un proces născut din autobuze ratate, comportamente nebunești, necunoașterea culturii și nenumărate mici erori. Apoi, într-o zi, începi să te miști fără probleme prin aeroporturi și să te integrezi în noile culturi ca peștele în apă.

Vreau să ajut să accelerez procesul și să te ajut să eviți greșelile mele (și fac adesea o mulțime de greșeli), așa că am alcătuit această listă uriașă cu cele mai bune sfaturi de călătorie ale mele, care acoperă tot ce se află sub soare pentru a te ajuta să îți atingi potențialul maxim de ninja al călătoriilor.

Am învățat aceste sfaturi în ultimii 12 ani.

Aceste sfaturi de călătorie vă vor face să economisiți bani, să dormiți mai bine, să ieșiți mai mult din traseele bătute, să cunoașteți localnici și să fiți pur și simplu un călător mai bun.

Fără alte comentarii, iată cele mai bune de sfaturi de călătorie:

Împachetează întotdeauna un prosop

Este cheia succesului autostopului galactic și un simplu bun simț. Nu știi niciodată când vei avea nevoie de el, fie că este la plajă, la un picnic sau doar pentru a te usca. Deși multe pensiuni oferă prosoape, nu se știe niciodată, iar transportul unui prosop mic nu va adăuga atât de multă greutate în geanta ta.

Cumpărați un rucsac sau o valiză mică

Achiziționând un rucsac mic (mie îmi place ceva în jur de 35/40 de litri), vei fi obligat să împachetezi ușor și vei evita să cari prea multe lucruri. Oamenii au o tendință naturală de a dori să umple spațiul, așa că, dacă îți faci bagajele ușoare, dar ai mult spațiu în plus în geantă, vei ajunge să spui „ei bine, cred că pot lua mai mult” și apoi vei regreta.

Împachetează puțin și ușor

Este în regulă să porți același tricou câteva zile la rând. Luați jumătate din hainele de care credeți că veți avea nevoie… nu veți avea nevoie de atât de multe pe cât credeți. Scrieți o listă de lucruri esențiale, tăiați-o la jumătate și apoi împachetați doar atât! În plus, din moment ce ai cumpărat un rucsac mic, așa cum am spus, oricum nu vei avea prea mult loc pentru lucruri în plus!

Ia-ți câteva șosete în plus

Vei pierde o grămadă din timp la spălătorie, a uzurii și a drumețiilor, așa că dacă îți iei în plus câteva perechi și îți va fi de folos. Eu iau doar câteva mai mult decât am nevoie. Nimic nu se compară cu o pereche de șosete proaspete!

Un card bancar și un card de credit în plus

Dezastrele se întâmplă. Este întotdeauna bine să ai o copie de rezervă în cazul în care ești jefuit sau pierzi un card. Nu vrei să rămâi blocat într-un loc nou fără acces la fondurile tale. Odată, mi s-a duplicat un card și mi s-a blocat. Nu l-am putut folosi pentru tot restul călătoriei mele. Am fost foarte fericită că aveam unul în plus și nu ca prietenul meu, care nu avea și era nevoit să împrumute bani de la mine tot timpul!

Asigură-te că folosești carduri bancare fără comisioane

Nu dați băncilor banii câștigați cu greu. Păstrează-i pentru tine și cheltuiește-i pe călătoriile tale. Luați-vă un card de credit și un card de debit care nu percepe comisioane pentru tranzacții străine sau comisioane la bancomat. Pe parcursul unei călătorii lungi, cei câțiva dolari pe care îi iau de fiecare dată se vor aduna cu adevărat!

Călătoriți de unul singur cel puțin o dată

Vei învăța multe despre tine însuți și despre cum să devii independent. Este un clișeu, dar este adevărat. Călătorind singură m-a învățat cum să mă descurc singură, să vorbesc cu oamenii și să mă descurc cu ușurință în situații nefamiliare. M-a făcut să mă simt confortabil cu mine însămi, m-a ajutat să învăț despre ceea ce sunt capabilă și mi-a permis să fiu super egoistă și să fac tot ce vreau! Poate dura ceva timp să te obișnuiești dacă nu ai mai făcut-o până acum, dar fă-o cel puțin o dată. Fă-te inconfortabil și surprinde-te pe tine însuți. Vei învăța abilități de viață valoroase atunci când te forțezi!

Nu-ți fie teamă să folosești o hartă.

Să arăți ca un turist nu este la fel de rău ca și cum te-ai rătăci cu adevărat și ai ajunge în cartierul greșit. Nu vă fie teamă să folosiți o hartă sau să cereți indicații și să arătați ca un turist. La urma urmei, sunteți unul! Eu folosesc întotdeauna o hartă atunci când călătoresc. Te ajută să ajungi acolo unde trebuie să mergi!

Să nu vă fie teamă să vă pierdeți intenționat pe străzi.

Să rătăcești fără țintă printr-un oraș nou este o modalitate bună de a-l cunoaște, de a ieși din calea bătătorită și de a te îndepărta de turiști. S-ar putea să fiți surprins de bijuteriile ascunse pe care le veți găsi. Mie îmi place să rătăcesc și să încerc să mă orientez fără să folosesc Google Maps!

Vizitați întotdeauna biroul local de turism.

Ei știu despre tot ce se întâmplă în oraș. Ei vă pot indica activități gratuite, evenimente speciale care au loc în timpul șederii dvs. și orice altceva. Ei oferă chiar și reduceri la atracții și transport. Este treaba lor să vă ajute să experimentați mai bine destinația. Este uimitor cât de mulți călători sar peste acest lucru atunci când vizitează un loc, dar, ca un călător avizat, știi să folosești această resursă! Acesta este, probabil, unul dintre cele mai puțin folosite sfaturi de călătorie din lume. Folosiți consiliul de turism! Economisiți bani!

Nu cumpărați o centură / borsete de bani – sunt stupide.

Hoții știu că există și faptul că sunt văzute cu una practic strigă: „Uitați-vă la mine, sunt un turist cu bani! Jefuiește-mă!”. Cu cât vă puteți amesteca mai mult și vă puteți comporta ca un localnic, cu atât va fi mai ușor să obțineți oferte și să evitați vânzătorii. Dacă vă faceți griji cu privire la hoții de buzunare, fiți mai atent la lucrurile dumneavoastră!

Când ieșiți în oraș, luați doar ceea ce aveți nevoie.

Limitați cantitatea de bani și carduri bancare pe care le aveți la dumneavoastră, astfel încât, dacă se întâmplă ceva, să vă puteți recupera cu ușurință. Nu luați niciodată cu dvs. mai mult de un card de credit sau un card ATM. Regula mea pentru numerar este să limitez ceea ce am la mine la 50 USD.

Aveți întotdeauna la dumneavoastră un lacăt.

Sunt foarte utile, mai ales atunci când stai în cămine și trebuie să-ți încuiești lucrurile. Purtați cu dvs. un lacăt mic cu combinație atunci când călătoriți. Nu folosiți unul cu chei, pentru că, dacă pierdeți cheile, ați dat-o în bară!

Faceți copii suplimentare ale pașaportului și ale documentelor importante.

Nu uitați să vă trimiteți și dumneavoastră o copie prin e-mail. Nu știi niciodată când ai nevoie să ai la tine un fel de documente și poate nu vrei să ai originalul la tine. În plus, dacă vă este furat pașaportul, a avea o copie vă va fi de folos pentru raportul de poliție.

Cereți informații de la personalul hostelului – chiar și atunci când nu stați acolo.

Personalul hostelului are de-a face cu călătorii cu buget redus toată ziua, în fiecare zi. Ei știu exact unde să meargă pentru mese și atracții ieftine. De asemenea, tind să fie localnici, astfel încât cunosc foarte bine orașul. Cereți-le tot felul de informații. Chiar dacă nu sunteți cazat într-unul, intrați și cereți ajutor. De obicei, vi-l vor oferi.

Învățați fraze de bază în limba maternă a destinației dvs.

Localnicii vor aprecia acest lucru și vă va ușura interacțiunile. Nu trebuie să stăpâniți limba, dar învățând câteva lucruri precum „Bună ziua”, „La revedere”, „Mulțumesc!”, „Unde este baia?”, veți reuși să vă faceți simpatic cu localnicii. Le va plăcea că ați încercat.

Nu vă fie rușine să intrați într-un Starbucks sau McDonald’s.

Uneori, familiaritatea este reconfortantă și ambele locuri au wifi gratuit și toalete publice pe care le puteți folosi. (Doar nu mâncați mâncarea de la McDonald’s! Rahatul ăla e scârbos și nesănătos pentru tine! Poți să o iei acasă)!

Nu zburați direct cu avionul

Atunci când rezervați bilete de avion, uneori este mai ieftin să zburați în aeroporturi apropiate de destinația finală, iar apoi să luați un tren sau un autobuz până acolo unde trebuie să ajungeți. Asigurați-vă că faceți cumpărături pentru zborul dvs. și să știți că zborul direct nu este întotdeauna cea mai ieftină rută. Motoarele mele preferate de căutare a zborurilor sunt:

Momondo – Acesta este motorul meu de căutare preferat dintotdeauna. Întotdeauna par să găsească companiile aeriene care oferă cele mai bune oferte, iar vizualizarea calendarului vă permite să vedeți care sunt cele mai ieftine zile în care puteți zbura. Îmi place pentru că ei caută pe site-urile mici de rezervări pe care nimeni altcineva nu o face.
Google Flights – Unul dintre cele mai bune motoare de căutare a zborurilor, Google Flights vă permite să introduceți aeroportul de plecare și să vedeți zborurile din întreaga lume pe o hartă, astfel încât să puteți vedea unde se află cea mai ieftină destinație.
Skyscanner – Acest site grozav caută o mulțime de companii aeriene diferite, inclusiv multe dintre companiile aeriene de buget pe care site-urile mai mari nu le găsesc.

Întotdeauna treceți în spatele călătorilor de afaceri atunci când vă aflați la cozile de securitate.
Aceștia se mișcă repede, deoarece de obicei se grăbesc și călătoresc ușor. Ei cunosc procedura. Aliniați-vă în spatele lor cât mai mult posibil. Veți trece mai repede prin rând!

Nu vă așezați niciodată în spatele familiilor.

Le ia o veșnicie. Nu este vina lor. Doar că au o mulțime de lucruri din cauza copiilor. Încercați să evitați să stați la cozi cu mulți copii. O să dureze ceva timp.

Când te cazezi la hotel, nu-ți fie teamă să ceri un upgrade.

Ei au multă flexibilitate când vine vorba de atribuirea de upgrade-uri la check-in. Nu strică niciodată să cereți. De multe ori, ei vă pot găzdui dacă hotelul nu este plin. Doar fiți foarte amabili!

Librăriile, Starbucks și majoritatea cafenelelor au Wi-Fi gratuit.

Dacă stați într-un loc care vă taxează pentru a vă conecta, verificați unul dintre aceste locuri. Te poți conecta gratuit.

Ora prânzului este cel mai bun moment pentru a vizita siturile istorice.

Fiți un contrariat. Vei avea mai puține mulțimi care îți vor sta în cale, deoarece autobuzele de turism mari, grupurile și majoritatea călătorilor se îndreaptă spre prânz. Este întotdeauna cel mai bine să vizitați o atracție super devreme, târziu sau când oamenii mănâncă. Veți avea chiar și cele mai populare locuri doar pentru dumneavoastră!

Nu mâncați niciodată într-o zonă turistică sau în apropierea unei atracții turistice

Ca regulă generală, merg pe jos cinci străzi în ambele direcții înainte de a găsi un loc unde să mănânc. Cu cât ești mai aproape de atracțiile turistice, cu atât vei plăti mai mult și cu atât mai proastă este mâncarea (și serviciul). Folosiți site-uri web precum Yelp, Google Maps, Foursquare sau Open Rice pentru a găsi câteva restaurante delicioase și populare în jurul dumneavoastră.

În plus, nu mâncați niciodată într-un loc unde meniul este în vreo 6 limbi! Asta înseamnă că restaurantul este doar pentru turiști!

Localnicii nu mănâncă în oraș în fiecare seară și nici tu nu ar trebui să o faci.

Mergeți la cumpărături. Puteți afla multe despre regimul alimentar al localnicilor văzând tipul de alimente pe care le cumpără. În plus, veți economisi o mulțime de bani. Nu veți regreta. Gătește-ți mâncarea, economisește bani, fă-ți o surpriză!

Mănâncă la restaurante scumpe în timpul prânzului.

Cele mai multe restaurante scumpe oferă la prânz specialități cu aceeași mâncare pe care ar servi-o la cină, dar la jumătate de preț! Acesta este cel mai bun moment pentru a mânca în oraș atunci când călătoriți.

Împachetați o lanternă.

Vă va permite să vedeți pe timp de noapte, veți evita să călcați pe lucruri și vă va ajuta să spuneți povești cu fantome. Cui îi este frică de întuneric?

Poartă la tine o trusă de prim-ajutor de bază.

Accidentele se întâmplă, așa că fii pregătit. Eu iau plasturi, cremă antibacteriană și unguente pentru tăieturi și zgârieturi minore. Nu știi niciodată când vei avea nevoie de ele și nu le poți obține întotdeauna atunci când călătorești.

S-ar putea să-ți placă și...